Foderföreläsningen på Bråvesta den 21/9 lockade många!

I onsdags var det nästan fullsatt i den mysiga saloonen på Bråvesta då samlades ett 25 tal intresserade för att ta del av Pia Prahls kunskap när det gäller foder.

Pia Prahl från Saracen kommer hon har en gedigen hästbakgrund, har jobbat på galoppstuteri och har uppfödning av hopphästar. I mer än 30 år har hon arbetat med olika foder och foderföretag till häst, de fem senaste åren med Saracen.  Saracen samarbetar med Kentucky Equine Research, värdsledande internationellt forsknings och konsultföretag specialiserat på hästens närings och träningsfysiologi.

Japp jag erkänner ...jag var lite skeptisk...tänkte att nu skall hon försöka få mig att byta foder och att allt kommer att handla om hur bra just hennes foder är...men tji fick jag.

Vi fick oss till livs en kunnig, intressant och väldigt trevlig föreläsning i hästens matsmältningskanal, hur man ser om en häst är musklad eller bara tjock vad som är faror med för tjock versus för smal häst, det svarades klokt på frågor och funderingar som kom upp.
Bland annat pratde vi om E vitaminets och Selenet betydels för hästen, foderanalys varför/hur och när. Hur bantar vi bäst vår häst, hur göder vi den tunna hästen bäst osv osv.
Stort tack Bråvesta för att ni gav oss denna möjighet.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter

http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9/sitemap.xsd