Styrelsen 2020

Epost till hela styrelsen: styrelsen@wris.se

Ordförande
Eva Rambech                           Epost:              Eva@wris.se


Jag kom i kontakt med westernridning någon gång i mitten på 90-talet. Då red jag engelskt och en kompis lockade med mig på en helgkurs i western i Knäred. Intresset var väckt. Efter det hittade jag Steve’s Western i Lyngby utanför Genarp. När man klev in i det stallet så möttes man av ett glatt gäng sittandes i en skinnsoffa. Där kände man sig välkommen från första stund och fick vänner för livet. Fram tills ungefär 2001-2002 red jag engelskt och western parallellt men sen blev det bara western. Jag hittade en nystartad westernridskola ute i Häckeberga, Trällekilla Western Pleasure. Där både red jag och var med på kurser i hästhantering från marken. Egen häst skaffade jag mig först 2004. Innan dess red jag på andras. Jag fastnade för westernridningen för att det var där jag fick lära mig mycket mer på kort tid om hur hästar fungerar och deras beteende än vad jag gjort under alla år i den engelska ridningen. Att lära om var svårt och tog tid. Det är så mycket som sitter i ryggmärgen. Men vad glad jag är att jag tog steget över. Har aldrig ångrat mig.

Fotograf Mart Käsper.

Ledamot/kassör
Pauline Nilsson                       Epost:              Pauline@wris.se


För 13 år sedan satte jag mig för första gången i en westernsadel, och har inte klivit ur! Det var för mig en obeskrivlig känsla när jag väl förstod hur fantastisk ridningen kunde vara. Det ligger mycket jobb bakom och jag känner mig lyckligt lottad över att det finns enormt duktiga tränare i Skåne.
Ni finner mig och min familj utanför Billesholm på Luggudegården, där vi för närvarande renoverar och projekterar för stall och hästhållning. Till vardagen arbetar jag för Distriktsveterinärerna som receptionist och djurvårdare.
WRIS har sedan 2007 värmt mitt hjärta. Jag brinner för föreningslivet och den ideella verksamhet som kan lyfta sporten framåt. Och ser ljust på klubbens framtid!
Vi är bäst tillsammans!       

Ledamot/sekreterare
Lars Tornberg                           Epost:              Lars@wris.se

Som äldsta och grönaste ryttaren i styrelsen, vill jag ge en beskrivning på hur man vid högre ålder kan dras med och fastna i en verksamhet som fångar både hjärta och själ.
Jag började min  ridkarriär vid 60 och egentligen av en slumpvis händelse där jag tillfrågades om jag ville åka med  till Jultorp Ranch och rida western. Absolut ville jag det! Efter två st  tre-dagarskuser där var man såld både till quarterhästen och till westernridningen, och då reiningen i synnerhet.
Jag köpte för sex månader sedan ett fantastiskt sto på 12 år vid namn Nikki Sixx och vi tränar i princip varje dag (nån vilodag med uteritt) och utvecklas hela tiden.
Att jag engagerar mig i Wris är en övertygelse att det är av största vikt att vi i Skåne har en förening med  fokus på att understödja och utveckla  westernridningens ALLA  grenar i HELA Skåne. Min förhoppning är att vi skall lyckas väcka liv i föreningen och att många vill engagera sig framöver.
Lasse.          

Ledamot
Fredrik Ramner                       Epost:              Fredrik@wris.se

Mitt namn är Fredrik Ramner och jag är ledamot i styrelsen för andra året. Jag har alltid fascinerats av hästar, dessa fantastiska vackra djur. Jag aldrig kommit till skott till att börja rida förrän senare i mitt liv när jag var strax under 50 år. Det är tack vare mina två döttrar som började rida engelsk ridning för några år sedan, då jag fick tillfälle att vara mycket i stallet där de höll till och jag fick hjälpa till med förberedelserna inför varje ridpass. Efter ett tag så kände även jag att nu är det dags att våga prova på att rida själv. Var finns det vuxenridning?  Efter lite tips från vänner på inrikting så började jag leta efter något ställe där man kunde rida westerninriktning. Med lite tur, efter ett antal sökningar på nätet, hittade jag den mysiga ridskolan i Torup, Bokskogen, ”Aktiv Western häst”, där jag äntligen fick lära mig att rida. Därefter har jag lyckats få min yngsta dotter, Andrea att byta från engelsk ridning till westernridning. Vi har två inköpta hästar och en tredje på väg in.  Det finns bara en sak jag ångrar, varför började jag inte med detta intresse tidigare? Det finns säkert en naturlig förklaring som jag glömt bort, tiden som aldrig räcker till kanske.
Jag blev tillfrågad för ca. 2 år sedan att engagera mig i WRIS, en förening som jag anser som mycket viktig för att få in fler medlemmar och intresserade till westernridningen och för att utveckla vårt gemensamma intresse inom westernridningens olika tävlingsgrenar och få fler av oss alla att komma på såväl träningar såsom tävlingar och andra aktiviteter. Jag hoppas vi även ska kunna få in många fler ungdomar i verksamheten och tycker därför det är extra viktigt med ungdomsverksamheten. Jag hoppas många vill engagera sig i vår förening med många idéer som vi tillsammans förhoppningsvis kan förverkliga. 

Ledamot
Camilla Becker Jeppsson   Epost:             Camilla@wris.se
Suppleant
Liselott Åkesson                      Epost:            Liselott@wris.se
Suppleant
Hannah Dahlgren                    Epost:            Hannah@wris.se

Revisorer.
Kristina Torstensson

Valberedning.
Sammankallande:
Mats Larsson Tel: 0706275751

Åsa Johansson
Mejl: systerasa@live.se
Tel: 0736269501

Therese Andersson
Mejl: tatraining@hotmail.com
Tel: 073-050 05 77


 

   

 

http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9/sitemap.xsd